December 2016

Thu29Dec20:3023:15All Ellington20:30 - 23:15 CET Bimhuis, Piet Heinkade 3

Event Details

Beroemde en veel minder bekende composities van pianist en bandleider Duke Ellington worden nieuw leven ingeblazen door een hedendaags orkest vol meesterlijk improviserende musici.

Jodi Gilbert zang, Gideon Tazelaar altsax/klarinet, Natalio Sued tenorsax, Giuseppe Doronze baritonsax, Jimmy Sernesky trompet, Eric Boeren cornet, Vladislav Psaruk trombone, Oscar Jan Hoogland piano, Wilbert de Joode bas, Michael Vatcher drums
Duke Ellington – zijn muziek is een onuitputtelijke inspiratiebron voor musici van alle stijlen en generaties. Zo ook voor All Ellington, een tentet dat in 2012 opgericht werd door Eric Boeren, die elke maand een All Ellington-concert organiseert in Zaal 100. Musici uit de bloeiende Amsterdamse improvisatiescene buigen zich over Ellington-arrangementen van de hand van Michael Moore.

Bij All Ellington gaat respect voor de originele composities hand in hand met de eigenheid en vindingrijkheid van de bandleden, net als destijds in het orkest van Ellington zelf. Het groeiende All Ellington-repertoire bevat grote hits als Mood Indigo en Sophisticated Lady, naast minder voor de hand liggende juweeltjes als Boy Meets Horn, African Flower and Jack the Bear.

‘All Ellington is razend interessant. Met de kleine koper- en rietsecties zag de band kans de typische Ellingtonkleuren tevoorschijn te toveren. Stukken als Night Song, African Flower, Everything But You en Do Not Disturb kregen de kenmerkende Amsterdamse Schoolaanpak mee, met vrije improvisaties naast melodische intermezzi en schurende probeersels op het gebied van orkestratie’ (Jazzenzo).

Time

Thursday 29 Dec @ 20:30 - Thursday 29 Dec @ 23:15 CET

Venue

Bimhuis

Piet Heinkade 3

Organiser

Bimhuis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *