December 2015

Thu03Dec21:00Bamboe en BasklarinetComposities en improvisaties op BassBoxen met gastmusicus Igor Urruchi21:00 Splendor, Nieuwe Uilenburgerstraat 116 Entry : €14

Event Details

De bijzondere en warme klanken van de Bamboe fluiten van Schreck’s BassBox smelten samen met de diepe klank Igor’s basklarinet. Improvisaties en gecomponeerde muziek, een origineel werk van Bart Spaan en een première van Hans van Eck.

Geluidkunstenaar Hans van Koolwijk is bekend om zijn Bambuso Sonoro, een instrument én klanksculptuur bestaande uit zelfgebouwde bamboefluiten. In samenwerking met het Schreck Ensemble heeft hij de BassBoxen ontwikkeld, instrumenten waarbij de fluiten door de beweging van een supergrote basspeaker tot klinken worden gebracht i.p.v. door erop te blazen of door ze op een windblower aan te sluiten.

De klank van deze instrumenten is zeer bijzonder: verfijnd en subtiel, vol van kleine klanknuances en intrigerende ritmische patronen.

Componist Bart Spaan heeft voor dit instrument gecombineerd met een Basklarinet een prachtig werk gemaakt, dat vanavond door de Spaanse Basklarinettist Igor Urruchi wordt uitgevoerd, begeleid door Hans van Eck op de BassBoxen.

Time

Thursday 3 Dec @ 21:00

Venue

Splendor

Nieuwe Uilenburgerstraat 116