January 2017

Wed11Jan20:3023:00Stefano Battaglia TrioStefano Battaglia piano, Salvatore Maiore bas, Roberto Dani drums20:30 - 23:00 CET Bimhuis, Piet Heinkade 3

Event Details

Stefano Battaglia bereikt een fascinerend evenwicht tussen jazz en kamermuziek. De Italiaanse pianist oogst lovende kritieken met het recente ECM-album In the Morning: Music of Alec Wilder.

Stefano Battaglia maakte naam in de klassieke muziek, met een repertoire van barok tot modern, voordat hij de overstap maakte naar geïmproviseerde muziek. De pianist uit Milaan balanceert voortdurend tussen jazz en kamermuziek. In zijn trio vormt zijn ruimtelijke klank een geheel met het vindingrijke spel van contrabassist Salvatore Maiore en slagwerker Roberto Dani.

Battaglia bracht eerder albums uit gewijd aan filmcomponist Pasolini en aan zijn grote voorbeelden Paul Bley en Bill Evans. Zijn meest recente album In the Morning staat in het teken van Alec Wilder, bekend als songschrijver voor Frank Sinatra en Peggy Lee. Battaglia ontdekte een schatkist aan bijzondere composities op naam van deze Amerikaanse componist.

‘Een meesterlijk staaltje samenspel, een symbiose van drie muzikanten die elkaars klankuniversum perfect weten aan te vullen’ (Jazzmozaïek).

Time

Wednesday 11 Jan @ 20:30 - Wednesday 11 Jan @ 23:00 CET

Venue

Bimhuis

Piet Heinkade 3

Organiser

Bimhuis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *